Flygområde

Här flyger vi

En av de absolut viktigaste sakerna att tänka på både när man är nybörjare och senior är, bortsett från de normala säkerhetsföreskrifterna, att alltid hålla sig inom flygområdet (grönt). Det finns grannar nära fältet som (med all rätt) är väldigt känsliga för överflygningar och det är av yttersta vikt att man aldrig någonsin flyger ens i närheten av gården som finns till vänster när man står i pilotrutan och även på kartan (stort X).

Det du själv tycker inte har någon större betydelse orsakar väldigt stor irritation hos en del av våra grannar och förutsättningen för att vår klubb skall få verka på det sätt vi gör är att vi inte stör någon.

Det som är förvirrande är att man väldigt lätt får intrycket av att man är inom flygområdet när man flyger i det sydöstra hörnet men i själva verket är man en bra bit utanför det tillåtna området. Vi har gjort tester med folk på plats (till vänster på kartan) och trots att man är helt säker på att man inte flyger över gården så gör man det. Försök alltså att alltid flyga i nordostlig/sydvästlig riktning och aldrig i riktning mot gården.