Om MRFS

Om Malmö Radioflygsällskap

Malmö Radioflygsällskap bildades den 18:e september 1970 vid ett möte på Trans Air på Malmös gamla flygplats, Bulltofta.

Gunnar Hoffman valdes till ordförande och ledde klubben under många år. Det första fältet låg på Lv4:s område söder om Husie kyrka. När Lv4 lämnade Malmö och marken övertogs av Jägersro fick klubben ett nytt fält genom Malmö Fritid.

Vårt flygfält Kvarnlanda ligger nu i utkanten av Malmö, ute vid Kvarnby-karusellen. I klubben flygs det aktivt med olika typer av radiostyrda flygmodeller - segelflyg, motorflyg, jetflyg och helikopter. Motorflyg med förbränningsmotorer dominerar men även helikopter har fått ett stort uppsving de senaste åren.

Vintertid bedriver vi inomhusflyg i någon av Malmös alla inomhushallar. Idag är vi ca 110 medlemmar och vi har ökat med 40 medlemmar sedan 2004. Vår målsättning är att på ett enkelt, lättsamt och kamratligt sätt utveckla vår hobby och klubbverksamhet. I klubben finns förutom gräsbana och depå, en klubbstuga med grillplats, där man träffas och pratar om modellbygge, motorer, radiosändare och naturligtvis det allra roligaste - att flyga. Dessutom finns det två helikopterplattor där man kan öva hovring. Möjlighet finns för uppställning av husvagnar och det finns tillgång till vatten samt 220 volts el. Fältet är 140x50 meter stort och har två banor i kors.

Bland händelser i klubbens historia kan nämnas Jan Carlsson och Östen Jönssons flygning över Öresund, Skala Syd tävlingarna, Modell Craft Cup, hangtävlingar på Hammars backar, Heli Syd samt de två stora modellflygträffar som anordnades 2005 och 2006 varav den sistnämnda drog närmare 1000 personer. Under 2006 landade också det första fullskalaplanet på klubbens modellflygfält.

Kom gärna och besök vårt modellflygfält. Vi ser gärna att ni är försäkrade antingen genom medlemskap i RCFF eller SMFF innan ni flyger. Var även noga med att kontrollera var flygområdet finns. Finns det ett intresse att börja med modellflyg, är en bra början att kontakta någon i klubbstyrelsen! Du kan också dyka upp på någon av våra träffar.